EU Timber Regulation

Wat is de EU Timber Regulation?

Sinds 3 maart 2013 is de Europese Houtverordening (EU Timber Regulation) van toepassing. Op basis van deze wetgeving moeten bedrijven die voor de eerst maal een houtproduct, met uitzondering van CITES soorten of Recycelde producten, op de Europese markt brengen aan kunnen tonen dat dit product afkomstig is uit een legale bron.

Wilt u weten of de Europese houtverordening op uw bedrijfsactiviteiten van toepassing is of wilt u weten hoe u moet aan tonen dat uw producten uit een legale bron afkomstig zijn? Neem dan contact op met ons op. Wij kunnen u antwoord geven op uw vragen en, indien nodig, helpen met het opzetten van een EU TR Due Dilligence systeem.

Tijd om kennis te maken?

Bel, mail of chat dan met ons.

FSC<sup>&#174</sup> groepscertificering

FSC® groepscertificering

Snel, gemakkelijk en voor een redelijke prijs FSC certificeren. Certificering conform alle FSC Chain of Custody standaarden is bij ons mogelijk! U wordt uitsluitend begeleid door ervaren adviseurs die ook voor certificerende instanties FSC audits hebben uitgevoerd.

Voorwaarden

  • Uw bedrijf heeft maximaal 15 medewerkers (FTE) in dienst (of 25 medewerkers met een maximale omzet van USD 1.000.000,-);
  • Uw bedrijf is gevestigd in Nederland.

Ook PEFC certificeren?

Bij gelijktijdige deelname aan onze FSC en PEFC groepscertificering, ontvangt u een korting op de deelnemersbijdrage voor het tweede certificatieprogramma.

RSPO Groepscertificering

Gebruikt u relatief weinig palmolie? Dan is deelnemen aan onze RSPO groeps- certificering voor u een hele interessante optie! Goedkoper en simpeler certificeren is niet mogelijk.

Simpel omdat Alioth u helpt bij het opzetten en implementeren van uw RSPO managementsysteem.

Goedkoop omdat de kosten van de RSPO certificering gedeeld worden met de andere deelnemende bedrijven. Bovendien betaald u niets extra voor onze advisering!

Voorwaarden

  • Uw totale jaarlijkse palmolie gebruik is maximaal 500 ton.

 

Tijd om kennis te maken

Bent u op zoek naar antwoorden op uw vragen?
Wilt u exact weten welke oplossingen wij u kunnen bieden? Mail of bel ons dan.

Onze contactgegevens

+31 (0)6 46 120 176
info@alioth-support.nl

Waar kunt u ons vinden

Gareelhoek 38
7546 MX Enschede
Nederland

Aanmelden