U bevindt zich hier: Alioth >> Specials >> FSC & PEFC

Wat kan Alioth voor u betekenen!

Snel, succesvol en betaalbaar uw bedrijf voor de FSC® en/of PEFC handelsketen certificeren. Dat is waar de begeleiding van Alioth voor u het verschil in maakt.

Door Alioth begeleide certificeringsprojecten kenmerken zich door een praktische en resultaatgerichte aanpak van de projectwerkzaamheden. Grondig waar het grondig moet en eenvoudig waar het eenvoudig kan.

Onze FSC/PEFC adviseur verricht al geruime tijd als senior lead auditor voor een toonaangevende certificatie instelling certificatie onderzoeken uit in binnen- en buitenland en heeft al vele bedrijven begeleidt bij het behalen van een FSC en/of PEFC certificaat. U mag van ons daarom ook expertise verwachten die is verkregen op basis van ervaring en opleiding.

Wilt u precies weten u weten hoe een certificatie traject er voor uw bedrijf kan uitzien of wilt u weten welke kosten aan FSC/PEFC certificering verbonden zijn? Klik dan op de onderstaande link om direct informatie aan te vragen of bel met Alioth.

 

Ga naar: CONTACTFORMULIER

 

Waarom kiezen voor Alioth?

Het kiezen voor de dienstverlening van Alioth levert u in veel opzichten voordeel op. U hoeft het wiel niet zelf opnieuw uit te vinden, omdat Alioth u gericht ondersteunt. Alioth weet hoe u de norm moet interpreteren. En alles wat u moet weten wordt op een eenvoudige en begrijpelijke manier gepresenteerd, waardoor de drempel om binnen uw bedrijf aan certificering te gaan werken verlaagd wordt.

Daarnaast is het FSC en/of PEFC certificeren via Alioth zeer voordelig. Het certificeren via Alioth is in veel gevallen zelfs nog goedkoper dan het volledig in eigen beheer gaan certificeren.

Bent u geïnteresseerd in FSC/PEFC certificering via Alioth? Klik dan op de onderstaande link om direct informatie aan te vragen. Alioth zal na het ontvangen van de informatieaanvraag zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
 

Ga naar: CONTACTFORMULIER

  

Basis FSC/PEFC certificatiebegeleiding

Indien u het FSC/PEFC handboek en de bijbehorende procedures zelf wilt gaan samenstellen, dan is het voor uw bedrijf interessant om gebruik te maken van de basis FSC en/of PEFC certificatiebegeleiding.

Deze begeleiding bestaat ondermeer uit:
- het verzorgen van een FSC/PEFC instructie door Alioth binnen uw bedrijf
- het ondersteunen bij het inventariseren en vastleggen van FSC en/of PEFC systeem
- het toetsen van het opgezette systeem voor het uiteindelijke certificeringsonderzoek
- het begeleiden van uw bedrijf bij de uiteindelijke certificering.


Naast de bovengenoemde ondersteuning ontvangt u een voorbeeld FSC/PEFC handboek.

 

Ga naar: CONTACTFORMULIER

  

Uitgebreide certificeringsbegeleiding

Indien u ervoor kiest om de uitvoering van het project geheel door Alioth te laten verzorgen, dan kiest u ervoor om tegen een zeer concurrend tarief, snel resultaat te boeken. Naast de onderdelen die zijn opgenomen in de basis certificatiebegeleiding, brengt Alioth al uw FSC en/of PEFC bedrijfsprocessen in kaart en stelt Alioth in nauwe samenspraak met uw bedrijf het handboek samen. Als bedrijf rest u alleen nog om de beschreven procedures te implementeren.

Als gebrek aan tijd, kennis of interesse u tegenhoud tot het in eigen beheer uitwerken van uw FSC en/of PEFC systeem, informeer dan naar de meerprijs ten opzichte van de basis certificatiebegeleiding. Zeer waarschijnlijk concludeert u, dat u voor de geringe meerprijs zelf niet eens een handboek kunt (of wilt) samenstellen.

 

Ga naar: CONTACTFORMULIER

  

Hoe snel kunt u certificeren?

Voor een normaal certificeringstraject moet u rekening houden met een doorlooptijd van 1,5 tot 2 maanden. Een en ander is sterk afhankelijk van de gekozen dienstverlening en de snelheid waarmee bedrijven zelf vorm kunnen geven aan het FSC en/of PEFC systeem. Het is mogelijk om op een kortere termijn te certificeren. In dat geval is het raadzaam om dit vooraf duidelijk aan te geven, zodat hiermee rekening kan worden gehouden met de projectplanning.
 

Wat kost FSC en/of PEFC certificering?

De kosten voor FSC en/of PEFC certificering zijn afhankelijk van een aantal variabelen. Wilt u globaal weten welke kosten aan certificering verbonden zijn, selecteer dan het tabblad FAQ en selecteer het submenu “Informatie FSC en PEFC”. Wilt u precies weten wat certificering u gaat kosten? Klik dan op de onderstaande link om direct informatie aan te vragen. Alioth zal zo spoedig mogelijk na ontvangst van het formulier contact met u opnemen om uw vragen te beantwoorden.

 

Ga naar: CONTACTFORMULIER

 
Certificerende instantie

Alioth werkt in het kader van  FSC/PEFC certificeringtrajecten nauw samen met de diverse certificerende instanties. Uiteraard kunnen wij u ook ondersteunen bij selecteren van een certificatie instelling die het beste past bij uw bedrijfsvoering.
 
Indien u als bedrijf reeds certificeringsafspraken heeft met een FSC en/of PEFC geaccrediteerde certificerende instantie (bijvoorbeeld afspraken over ISO, VCA of Komo certificering), dan is raadzaam om ook de FSC en PEFC certificering uit te laten voeren door de betreffende instantie. Voor gelijktijdige certificeringsbezoeken ontvangt u veelal een korting op de certificeringstarieven.

 

Ga naar: CONTACTFORMULIER